منطقه 15 تهران

منطقه 15 شهرداری تهران در جنوب شرقی شهر قرار گرفته است که از شمال به بزرگراه آهنگ و خاوران، از غرب به خیابان فدائیان اسلام، از جنوب به خیابان دولت آباد، کوه بی بی شهربانو و کارخانه سیمان و از شرق به اراضی افسریه محدود شده است.

منطقه 15 تهران
منطقه 15 تهران

منطقه پانزده تهران

منطقه 15 تهران در چند دهه اخیر رشد کرده است و اراضی و زمین های آن جای خود را به واحد های مسکونی داده اند. طبق سرشماری سال 1390 ، جمعیت این منطقه حدود 639 هزار نفر گزارش شده است. باتوجه به گذر بزرگراه های بسیج، خاوران، امام علی، بعثت و همچنین آزاد راه آزادگان، این منطقه دسترسی بسیار مناسبی به سایر نقاط شهر دارد. به لحاظ امکانات رفاهی، تفریحی، مراکز تجاری، منطقه در وضعیت مناسبی قرار دارد.

ویژگی های منطقه 15 تهران

دسترسی مناسب به سایر مناطق تهران

برخورداری از فضای سبز، پارک و بوستان متعدد

وجود شهرک های مسکونی متعدد

محله های منطقه 15 تهران

افسریه

افسریه یکی از محله های جنوب شرقی تهران است که از شمال و شرق به قصر فیروزه، از غرب به بزرگراه بسیج، از جنوب به بلوار خاتم الانبیاء و شهرک والفجر محدود شده است. این محله دارای بافت شهری منظمی است و دارای دو بخش افسریه بالا و افسریه پایین میباشد. سه خیابان شمالی- جنوبی آن با نام های 15 متری اول، دوم و سوم افسریه خیابان های اصلی محله میباشند. سه راه افسریه، در جنوب غربی محله، تقاطع سه بزرگراه اصلی بسیج، تهران- مشهد و آزادگان قرار گرفته است.

نقشه گوگل - افسریه

شوش

محله شوش در شمال غربی منطقه 15 تهران واقع شده است و از شمال به خیابان شوش، از غرب به خیابان فداییان اسلام، از جنوب به خیابان های رضاخانی و جهانیان و از شرق به خیابان هفده شهریور منتهی میشود. در این محله گاراژ های متعددی وجود دارند که به باربری و حمل و نقل شهری مشغول هستند. همچنین میدان شوش که در شمال غربی محله و ضلع جنوبی آن، بورس ظروف بلور و چینی است که باعث رونق و رفت و آمد بیشتر به محله شده است.

نقشه گوگل - شوش

بیسیم

محله بیسیم یکی از قدیمی ترین محله های منطقه 15 میباشد که از شمال به خیابان حصاری و محله طیب، از غرب به خیابان هفده شهریور، از جنوب به بزرگراه بعثت و از شرق به خیابان انورزاده محدود شده است. این محله به دلیل قرارگیری اولین دکل مخابراتی در تهران اینگونه نام گذاری شده است. محله بیسیم در ابتدا خارج از محدوده شهری تهران قرار داشت اما با افزایش جمعیت پایتخت در دهه های اخیر، این محله نیز جزئی از محدوده شهری تهران محسوب میگردد.

نقشه گوگل - بیسیم

مینابی

این محله از شمال به بزرگراه خاوران، از غرب به خیابان انورزاده، از جنوب به بزرگراه بعثت و از شرق به بزرگراه امام علی منتهی میشود. این محله در ابتدا زمین های کشاورزی اطراف تهران محسوب میشد اما به تدریج خانه های پراکنده ای در آن ساخته شد و امروز اثری از آن زمین ها نمیباشد. گرچه برخی ساختمان ها و خانه های نوساز در این محله به چشم میخورد اما بافت شهری غاب این محله قدیمی و فرسوده میباشد.

نقشه گوگل - مینابی

شهرک مسعودیه

شهرک مسعودیه محله ای در شرق منطقه 15 تهران است که از شمال به شهرک والفجر، از شرق و جنوب به مسگرآباد، و از غرب به بزرگراه امام رضا محدود شده است. این محله در گذشته زمین های کشاورزی مسگرآباد بوده است، اما از سال 1357، زمین های آن به فروش میرسد و به منطقه ای مسکونی با خیابان بندی منظم اما خانه های با متراژ کم و معابر کم عرض تبدیل گردیده است.

نقشه گوگل - شهرک مسعودیه

شهرک رضویه

این محله و شهرک مشیریه، از شمال به بزرگراه آزادگان، از غرب به بزرگراه امام علی، از جنوب به کوه بی بی شهربانو و از شرق به بزرگراه تهران مشهد محدود است. شهرک رضویه در گذشته زمینی بایر بوده است که در آن کاروانسرایی برای اقامت مسافران امام رضا بوده است به همین سبب به آن محله کاروان نیز میگویند. این محله بافت شهری منظمی دارد. مساحت بساری از این دو شهرک به فضای سبز اختصاص داده شده است. دو پارک خلیج فارس و آزادگان در قسمت شمالی محله قرار گرفته اند که برای گذراندن اوقات فراغت بسیار مناسب است.

نقشه گوگل - شهرک رضویه

شهرک بروجردی

این شهرک بین تقاطع بزرگراه های آزادگان، بعثت و امام علی محصور است. این شهرک در حال حاضر دارای 5 فاز است که 4 فاز آن به بهره برداری رسیده است. این محله به لحاظ امکانات رفاهی، فضای سبز و دسترسی به سایر نقاط شهر وضعیت مطلوبی دارد.

نقشه گوگل - شهرک بروجردی

کیانشهر

محله کیانشهر که به دو بخش کیانشهر شمالی و جنوبی تقسیم شده است، از شمال به بزرگراه بعثت، از غرب به خیابان فداییان اسلام، از شرق به بزرگراه امام علی و از جنوب به محله دولت آباد منتهی میشود. در این محله ابتدا زاغه نشینان حضور داشتند اما در دهه 50 شمسی،با احداث خانه های مسکونی،پارک، مدرسه خیابان بندی اصولی و... تبدیل به شهرک کنونی شده است.

نقشه گوگل - کیانشهر

این مطلب پیوسته در حال بروزرسانی است - آخرین ویرایش 11 اردیبهشت 1403